Rigas filmavimui

2013-01-23

Taigi, kadangi pats aparatas jau stovi ant stalo, galima pradėti ir konstruoti žaislus jam. Pirmas projektas tai Rig'as filmavimui. Originali mintis pasiskolinta iš čia: 

Kadangi mano fotoaparatas šiek tiek didesnis už viršuje esančiame video naudojamą video kamerą, teko šį tą pakeisti. Taip pat aparato tvirtinimui aš naudojau ne varžtą, o visą galvą nuo nebrangaus trikojo. Trikojo modelis: Hama Star 700 , mokėta 49.00Lt. PVC detalės pirktos senukuose, suma apie ~20.00Lt. PVC storis: 1/2" , reikalingas trišakių skaičius: 5 , 90 laipsnių alkūnių skaičius: 4 , PVC vamzdžio pirkau 2 metrus , užteko ir liko ateities projektams. Vamzdį supjauti tokiais dydžiais: 1x 15cm, 3x 19cm, 4x 10cm, 1x 3.75cm, 1x 9.4cm ir apie 4cm laikikliui tvirtinti. Viską sumontavus reikia pvc vamzdį pakaitinti, kad pavyktų užmauti Hama galvą. Kaitinimui naudojau statybinį feną, iš pradžių padariau, kad užsidėtų galva. Po to padariau įlinkimą, kad išeitų įkišti varžtą kuris fiksuoja pačią galvą.

Dalys:

Eiga:

Trikojo liekanos:

Galva:

Įlinkimas galvos varžtui:

Rezultatas:

Visas procesas čia beveik toks pats kaip ir video. Pakeistas tik 3jų vamzdžių ilgis iš 15cm į 19cm, kad tilptų fotoaparatas. Taip pat naudojama galva, kurią naudosiu ir DIY Dolly projekte.